Ükskõik kas teed süüa suuremale seltskonnale või vaid pereringis, tihtilugu kipub minema nii, et toitu jääb üle. Selleks et mitte head kraami raisku lasta või ära visata, jagame teile mõned nipid, kuidas ülejäävat toitu ära kasutada.
Ära jäta pikalt lauale!
Tasub teada, et külmkapis hoitavaid roogasid ei tohiks lauale liiga kauaks seisma jätta – kui nad on jahtunud, tuleks need viia külmikusse. Siis saad neid kas järgmisel toidukorral või järgmisel päeval taas serveerida. Kui roogadele lähiajal sööjaid ei leidu, siis saad näiteks ülejäänud grill-liha ja vorstid tükkideks lõigata ning sügavkülma panna. Nii on võimalik neid hiljem mistahes toidu valmistamiseks ära kasutada.
Siinkohal tuleks ka märkida, et grill-liha säilib külmikus kuni kolm päeva. Kui liha aga sügavkülma panna, siis saab seda kasutada kuni kolme kuu vältel, ning veelgi parem on sulgeda liha vaakumkotti – siis säilib see kauemgi.
Jääkidest saab hea roa
Söömata jäänud toitudest saab teha uusi häid roogasid. Üks lihtne ja kiire võimalus on valmistada mõnus pitsa, kasutades ära üle jäänud liha, köögiviljad ning juustulaastud. Sellisel juhul tuleks juurde osta või ise teha vaid pitsapõhi ning tomatikaste.
Teine variant on keeta jääkidest üks mõnus segasupp, kuhu võid panna kas üle jäänud makaronid või riisi, lisada juurde lihatükid ja vastavalt olukorrale ka köögivilju.
Tarbi targalt Facebooki grupis on soovitustena kirjas: “Keedetud kartulitest saavad järgmisel päeval praekartulid, riisi ülejäägist saab kokku keerata salati, makaronidest leiutada ahjuvormiroa. Hapupiimast saab küpsetada pannkoogid ja muidugi kõigest pudist, mis leidub, saab ahjus ühe hea plaadipitsa teha.”
Ühesõnaga valikut on ning mida rohkem oled valmis katsetama, seda rohkem toiduaineid on sul võimalik ka ära kasutada.
Kui soovid leida veel ideid ja mõtteid, mida toidu ülejääkidest teha, heida pilk ka Tarbime targalt Facebooki gruppi!