0,001 grammist tonnideni! Loe, milliste kogustega saavad hakkama digiajastu superkaalud

Ivar Oja teab kaaludest kõike ja leiab sobiva ka kõige nõudlikumale kliendile.Foto: Pakendikeskus

Tänapäeval on kasutusel väga palju erinevaid kaalusid, on köögikaalud, kehakaalud ja isegi suured konteinerkaalud, mis suudavad korraga kaaluda mitmetonniseid raskusi. Nende kõrval on olemas ka arvutiga ühendatavad nutikaalud, mis arvutavad välja kasvõi udusule raskuse. 

Kaalu valides tuleb alati mõelda, milleks seda vaja läheb. Teinekord on vaja, et kaaluandmed läheksid otse arvutisse või on tarvis lisada kaalutavale kaubale mingit infot. Selliseid kaalusid kasutatakse sisuliselt igal tegevusalal, kus on vaja infot säilitada, kontrollida, lisada, retsepte järgida, andmeid salvestada.

“Näiteks tarnija KERN tootevalikus olevatele loT-Line kaaludele saab juurde osta KUP-kaabli, mille abil ühendada kaal arvuti või siis nutiseadmega,” ütleb  Pakendikeskuse kaalude spetsialist Ivar Oja.

Valikus on USB, WiFi, Ethernet, Bluetooth ja RS-232 kaablid, lisaks on tarvis arvutisse paigaldada Kern “Easy Touch” tarkvara, mis pakub lõputult võimalusi, alustades tükilugemise ja hinna arvutamise funktsioonist kuni valemite mõõtmiseni välja. “Lisaks on meie klientidele väga oluline võimalus koostada otse Easy Touch programmis soovitud kujunduse ja andmetega etikett, millele saab kogu info ühe nupuvajutusega või siis miks mitte ka automaatselt välja printida ja tootele kleepida, etiketile saab panna väga palju infot, mida ainult klient soovib,” tutvustab Oja.

Nimelt on tarkvarale võimalik lisada kasutajapõhine salvestus, mis talletab soovitud ja kaalutud andmed – nii saab neid vajadusel ka tagantjärele kontrollida. “Kaalu ühendamine annab lõputult võimalusi nii programmisiseselt kui miks mitte ka programmiväliselt, igasugused integratsioonid erinevate süsteemine ja programmide vahel on ainult kujutlusvõimes ja programmeerijas kinni.”

Valikute küsimus – kas kaaluda grammi või tonni? 

Oja selgitab, et nutikaalu soetades tuleb esmalt endale selgeks teha, mida täpselt vaja on. Näiteks väga täpsed kaalud suudavad välja kaaluda isegi kuni 0,001 grammi, kuid väga suuri  raskusi need kaalud ei suuda. Näiteks on Pakendikeskuses saadaval täppiskaal arvutiga ühendamise võimekusega, mis suudab kaaluda 0,01 grammi täpsusega.

“Osad kaalud suudavad kaaluda ka kuni 300 kilo, kuid samas ei ole need nii täpsed,” selgitab Oja. Igal juhul peab klient tegema valiku, mis otstarbeks ja millist kaalu tal vaja on. “Valiku tegemise osas saame kindlasti aidata,” julgustab ta kõiki Pakendikeskusesse tulema.

Üks huvitavamaid nutikaalusid, mida Oja müünud on, on merekonteineri kaal. Kui esiti võiks mõelda, et see on üks ekstrasuur ja lahmakas kaal, mis tuleb kaubasadamas spetsiaalsesse kohta paigaldada, siis tegelikkuses on tegemist nelja liigutatava kaaluanduriga, mis pannakse pisut maast lahti tõstetud konteineri nurkadesse ja saadavad andmed jooksevad telefonis spetsiaalsesse äppi. “Mobiilirakendus näitab ära kaalu ja kaalujaotuse, mis on merekonteineri transpordiks väga oluline,” tutvustab Oja üht põnevamat nutikaalu, mida tema silmad on näinud. 

Kodune nutikaal näitab lisaks kilodele veel palju muud

Viimastel aastakümnetel räägitakse üha enam, et rahvas rasvub ja nii on kaalutootjad tulnud välja ka koduste nutikaaludega. Spetsiaalse tootja poolt arendatud äpiga ühendatud nutikad kaalud saadavad WiFi või bluetoothi kaudu telefoni peale kehakaalu ka muid andmeid. “Nendes saab lisaks kehakaalule automaatselt jälgida kehamassiindeksit, rasvaprotsenti kehas ja palju muud,” sõnab Oja.

Kui aga rääkida KERNi nutikaaludest, siis need suudavad lisaks kaaluandmete lugemisele,  töötlemisele ja salvestamisele Easy Touch programmis töödelda saadud andmeid väga mitmel eri moel. 

Pakendikeskuses on veebruari lõpuni kaalude kampaania ja valitud kaalud -20%. 

Populaarsed lood mujal Geeniuses

Kord nädalas

Hoolid Eesti loodusest ja tahad olla kursis keskkonnauudistega?

Saadame sulle kord nädalas ülevaate Eesti suurima roheportaali parimatest lugudest.