Toidutööstuses on sahharoos ehk lauasuhkur rööprähkleja. See täidab samal ajal mitut ülesannet, millest ainult pisikest osa tarbija tajub – see on magusus. Suhkur teeb aga toitudes ja jookides igasugu trikke, mille järeleaimamiseks on teadlased üle maailma aastaid vaeva näinud. Selleks, et toodete suhkrusisaldust vähendada või nulli viia.
Karastusjookides magusa maitse saavutamine mõne muu magusainega pole keeruline, aga limonaadid, mahlajoogid, jääteed, toonikud ja energiajoogid koosnevad paljudest koostisosadest, maitsetest ja omadustest, mis teineteist mõjutavad. Suhkur on üks neist suurtest mõjutajatest, millest loobudes tekib ahelreaktsioon.
Enamik karastusjooke on magusad. Osa on välja mõeldud kohe selliselt, et neis pole üldse suhkrut. Nende jookide loomisprotsess on ses mõttes lihtsam, et need on algusest peale n-ö originaalid, suhkrut asendavate muude magusainetega tooted.
See lugu on Geeniuse ja PRO tellijatele.
Logi sisse või vormista tellimus
- Ligipääs seitsme Geeniuse portaali kõikidele artiklitele.
- Ajakirjade Autoleht, Autoleht Ekstra ja Digi artiklite lugemisõigus veebis.
Tellija andmed
Soovid maksta arvega, teha hulgitellimuse või otsid teistsugust tellimust? Kõik tellimisvõimalused leiad siit.